Notebook Tamir

Çamlık Bilgisayar Notebook Servisi olarak Notebooklarınızla alakalı problemlerde ilk hedefimiz En Hızlı Süre içerisinde problemin giderilmesi ve ürününüzün size sunulması. Bu hizmetimizi uygun ve esnek fiyat Yapımızla desteklemekteyiz. Unutmayın ki Notebook tamiri konusunda bir çok dikkat edilmesi gereken husus ve Servis çalışanlarının yeterli  teknik bilgi birikimi gelmektedir.

 

SIK KARŞILAŞILAN NOTEBOOK ARIZALARI

Anakart  ve Bileşen Arızaları : Anakart arızaları notebooklarda tamir edilmeden ve değitirilmesi zorunlu olduğu durumlarda  en çok masraf çıkartan arızalardandır. Notebook bilgisayarlarında masaüstü bilgisayarlarnda olduğu gibi istediğiniz zaman istediğiniz anakartı veya ekran kartınÄı istediğiniz zaman satın alıp takma lüksüne sahip değilsiniz. Mutlaka önce tamir edilebilinir olup olmadığını kontrol ettirin.

İşlemci Arızaları: İşlemci arızalarında tamir yolu yoktur. Arızalı olan işlemci değiştirilerek sorun çözülür. İşlemci arızaları genellikle ekrana hiç görüntü vermeme ya da dosya kopyalama hataları, Şeklinde kendini gösterir. Arızalı fanlar, elektrik Şebekesindeki dalgalanmalar, bacaklardaki fiziki kopma ve eşilmeler işlemcilerin arızalanmalarına neden olabilir. Özellikle arızaları fanların arızası işlemcilerin aşırı ısınma sonucu bozulmasına yol açabilir.

 

Ram Arızları : Mavi ekran ve kopyalama hataları , Görüntü Yok Hatası

Çipset Arızaları: Çipsetler anakartın beyni gibidir. Bu çipset  arızalarında genellikle ya görüntü hiç gelmez, ya da klavye, mause, wireless, toucuhpad gibi bileşenler çalışmaz

Ekran Kartıı Arızaları: Ekran kartı arızalarında bilgisayar ekranında çizgi çizgi ya da karışıkk, bulanık görüntüler oluşturur

İnverter Arızaları: İnverterin arızalanması durumunda lcd ekranın florasanına elektrik gitmez ve lamba yanmaz. Lamba yanmayınca aydınlanamayan lcd ekranda görüntü belli belirsiz silik bir tonda görünür.

LCD Ekran Arızaları: Ekranda kırılma, çarpma, çizgiler varsa

LCD Florasan Arızaları: Ekranda görüntü silikse

HDD - SABİT DİSK ARIZALARI: Hdd arızalarının çözümü değişimle gerçekleşen arızalardır. Arıza kendini ram arızalarında olduğu gibi mavi ekrana düşürme, donma, kilitlenme, yazma ve kopyalama hataları, işletim sistemi yükleyememe biçimlerinde gösterir.

OPTİK SÜRÜCÜ - CD/DVD WRİTTER ARIZALARI

KASA-MENTEŞE-KAPAK KIRILMALARI

SIVI TEMASINDAN KAYNAKLANAN ARIZALAR

KLAVYE ARIZALARI 

KABLOSUZ BAĞLANTI (WİRELLESS) KART ARIZALARI

BIOS YAZILIMI ve EPROM ÇİPİ ARIZALARI

YAZILIMSAL SORUNLAR: Bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemi , programlar ve virüslerden kaynaklanan sorunlardır. Bilgisayarın bios yazılımı zarar görmediği sürece en masrafsız sorunlardır.